Regelmatige updates over uw vakgebied?

Graag willen wij onze maatwerk oplossingen dichterbij brengen met concrete voorbeelden uit de praktijk. Dat kan het beste met een transparant verhaal wat we in samenwerking met de klant willen delen. Falk bouwsystemen werkt al jaren met ons samen en is zo’n praktisch voorbeeld. Mét OPI is FALK zo vrij als een vogel, zonder zorgen over beschikbaarheid van verpakkingsmateriaal. FALK vraagt, OPI levert.

Bij Falk bouwsystemen worden dak en gevelpanelen op maat gemaakt voor diverse bouwprojecten of rechtstreeks aan (bouw)bedrijven. Falk werkt voornamelijk vanuit de productielocatie in Ede. Bij de productielocatie komen per dag vrachtwagens met staalrollen binnen en zo gaan er ook per dag vrachtwagens Ede uit met gevelpanelen, dakpanelen en scheidingswanden in verschillende kleuren, maten en modellen. Frans Hendriks is inkoper en verantwoordelijk voor het voorraadbeheer van Falk. OPI uit het Friese Oosterwolde levert verpakkingsmateriaal voor deze panelen waardoor de panelen bij elkaar worden gehouden. Tevens wordt de folie bedrukt waardoor de uitstraling en herkenbaarheid duidelijk gewaarborgd wordt.

Om de productie van het verpakkingsmateriaal zo effectief en efficiënt te laten verlopen, werkt OPI met een flexibel bestelsysteem. De voorraad staat ter beschikking in Oosterwolde, zodat het bouwbedrijf in Ede de ruimte beschikbaar houdt voor andere grondstoffen. OPI zorgt ervoor dat er altijd voorraad is, zelfs in periodes van grondstof problematiek. Op deze manier heeft Frans Hendriks dit uitbesteed en hoeft hij zich geen zorgen te maken dat er geen verpakkingsmateriaal is. “Als ik dinsdags bestel, heb ik het donderdags in huis.”

Michael van Veldhuizen, sales manager bij OPI, houdt in Oosterwolde een veiligheidsvoorraad aan en heeft met Frans Hendriks contact over de omloopsnelheid. “Tijdig starten van het productieproces is bij ons van belang om onze klant Falk te kunnen blijven voorzien van onze artikelen.” Daarnaast geeft Michael regelmatig technische ondersteuning van toepassingsmogelijkheden. Zo is dit jaar een project gestart met de mogelijkheid tot produceren van private labels, waardoor de LDPE vellen op rol, geproduceerd uit Post Consumer Rgeneraat, worden bedrukt met de slogan: “Falk bouwt samen met ….”. Dit levert direct een besparing op; er gaat immers geen extra vel met informatie mee. Frans Hendriks: “OPI is door onze samenwerking een betrouwbare, slagvaardige, betrokken en bovendien oplossingsgerichte partner gebleken. Als fabrikant met focus op circulariteit blijven wij op alle fronten vernieuwen. Daar hoort ook een innovatief en efficiënt verpakkingsbeleid bij. Iets wat aan een verpakkingsproducent als OPI wel toe te vertrouwen is.”