Ons verhaal

Van handelsbedrijf in boerderij tot producent in fabriek.

De basis van het bedrijf is eind jaren zeventig begonnen in het Friese Jubbega. De toenmalige handelsmaatschappij opererend onder de naam Cordu International, handelt in diverse productgroepen en heeft nog niet exclusief met de plastic industrie te maken. Dit groeit echter wel en om deze markt zowel tijdig als kwalitatief te kunnen bedienen wordt eind 1982 een eigen kleinschalig productie bedrijf gestart.

De groeiende markt en orderportefeuille leidt tot een uitbreiding van het machinepark en de locatie werd te klein. Er wordt geïnvesteerd in een nieuwe fabriek te Oosterwolde aan de Venekoterweg van circa 3.000 m2. De feestelijke opening door Commissaris der koningin Hans Wiegel in november 1988 is een feit. Vanuit de nieuwe locatie vinden de polyethyleen producten hun weg naar slagerijen, de levensmiddelen industrie, de tuinbouw en als verpakkingsmateriaal voor tal van toepassingen.

In 1990 wordt Cordu onderdeel van de Autobar Group en gaat verder onder de bedrijfsnaam Autobar Flexibel Packaging B.V. Eén van de zusterbedrijven was gesitueerd in Frankrijk en het was interessant om te ontdekken dat ze daar de machines in de kelder hadden staan om zo de afstand voor koeling te realiseren. De groep acteert niet alleen in de plastic industrie maar is met zijn andere divisies o.a. bekend van de koffie. Uiteindelijk was de gehele bedrijven groep in handen van één investeringsmaatschappij. Voor hen werden er sommige dochterondernemingen minder interessant en om die reden verkocht of beëindigd. Ter voorkoming van dit lot heeft in 2006 de toenmalige directie en familielid van de oorspronkelijke oprichter, besloten de onderneming terug te kopen en het bedrijf gaat verder onder de naam SL Packaging B.V.

Op 17 mei 2010 neemt de OPACKGROUP het Friese bedrijf over en komt er een einde aan een onzekere periode. Eenmaal onderdeel van de OPACKGROUP komt er belangrijke kennis in huis en wordt er flink geïnvesteerd. In een jaar tijd wordt een groei in tonnage van circa 100% gerealiseerd en het personele bestand groeit naar 38 fte. Die groei wordt in 2012 nog eens verder voortgezet onder andere door de overname van de machines en het klantenbestand van Conpax Folieproductie en Conpax Folieconversie. Wat wederom een verdubbeling van de omzet met zich mee bracht.

In het jaar 2013 wordt op zondag 17 februari iedereen opgeschrikt door een brandalarm bij OPI. Eenmaal ter plaatse is de gehele fabriek in een dichte rook gewikkeld. Nadat twee brandweermannen op onderzoek zijn gegaan, blijkt er brand te zijn ontstaan bij de E12. Deze is niet meer te redden. Er is veel schade door rook en water maar door met man en macht de schouders er onder te zetten, kon het bedrijf al snel weer verder. Uiteindelijk hebben we een prachtige nieuwe machine met grotere output er voor in de plaats gekregen.

In de loop der jaren zijn we blijven groeien en investeren. Zo hebben we in 2017 het naast gelegen voormalige pand van Appelscha Meubel overgenomen. Hierin hebben we flink verbouwd om de huidige hoofdingang en kantoren te realiseren. Tevens hebben we meer opslag gerealiseerd en heeft de technische dienst een grotere werkplaats gekregen.

Inmiddels is OPI uitgegroeid tot een ambitieuze 10.000 ton en een personeelsbestand van circa 65 medewerkers. In 2022 hebben we met een enthousiast team ons 12,5 jarig jubileum gevierd. We zijn trots op alles wat we tot nu toe bereikt hebben! OPI blijft zich richten op kwaliteit, innovatie en aanpassing op regelgeving.

Een sterk team van vakmensen in verpakking

OPI produceert en levert een volledig assortiment specialistische, flexibele folies en verpakkingen in papier en kunststof varianten. OPI maakt onderdeel uit van de OPACKGROUP: zeven fabrikanten, tien productielocaties, een zelfstandig onderzoekslab, in home reprografie en meer dan 750 vakmensen met een schat aan ervaring! Wij willen jou graag ontzorgen; van ontwerp tot en met de productie van de verpakkingen.

Meer dan 3.000 producten op maat gemaakt

In onze digitale productomgeving ontmoeten innovatie en duurzaamheid elkaar in het gevarieerde aanbod van flexibele verpakkingsoplossingen op maat. Dit kan via onze maatwerk producten of via het complete portfolio van de OPACKGROUP, waar wij onderdeel van uitmaken.

Met een gezonde mix van kennis en passie voor het verpakkingsproduct zijn wij gespecialiseerd in het ontwikkelen van geavanceerde verpakkingsoplossingen die niet alleen voldoen aan de eisen van de hedendaagse dynamische markt, maar deze zelfs overtreffen!

Thuis in alle markten

In onze digitale marktomgeving heeft u als bezoeker dé bestemming bereikt voor op maat gemaakte verpakkingsoplossingen in een breed spectrum van sectoren. Deze verdelen wij in hoofdgebieden food, non-food en agri/horticulture.

Ontdek de gedetailleerde marktselecties van ons bedrijf én moederbedrijf OPACKGROUP, die nauwgezet zijn afgestemd op specifieke branchebehoeften. Met focus op maatwerk en innovatie ontdekt u de perfecte verpakkingsoplossingen, die uniek ontworpen zijn voor uw bedrijf.

Ervaar onze expertise in verpakkingen voor verschillende markten – uw reis naar oplossingen op maat begint hier!

Denk in oplossingen

Maak kennis met de oplossingen van OPI: onze online hub – gewijd aan de unieke eigenschappen van verpakkingen. Ontdek innovatieve, duurzame oplossingen op maat voor diverse industrieën. Denk aan bijvoorbeeld flexibele verpakkingsopties, die zijn ontworpen voor ultieme productbescherming en verantwoordelijkheid voor het milieu.
Help ons bij het vormgeven van een groenere, efficiëntere toekomst – samen kunnen we impact maken! Een paar voorbeelden:

  • opackgroup-check
    communicatie op verpakking
  • opackgroup-check
    tegengaan voedselverspilling
  • opackgroup-check
    CO2-reductie

Laatste nieuws

Lees meer over onze laatste ontwikkelingen, publicaties, blogs en artikels met derden in OPI newsroom.

naar nieuwsoverzicht