Dochterbedrijf OPI 12,5 jaar succesvol met sterke folie

  • Industrie,
  • Innovatie,
  • Company

OPI is lid van de Oerlemans Packaging Group en producent van polyethyleen verpakkingen en folie. Vanuit het Friese Oosterwolde worden verpakkingen geleverd voor uiteenlopende producten in diverse markten. In november 2022 bestaat het snelgroeiende bedrijf 12,5 jaar: in meerdere opzichten een mooie mijlpaal!

Op 17 mei 2010 werd het toenmalige SL Packaging overgenomen door de OPACK Group. Die periode verkeerde SL Packaging in zwaar weer door de kredietcrisis. De naam veranderde dat voorjaar in Oosterwolde Plastic Industry en vanaf dat moment is het bedrijf gaan groeien. De productiecapaciteit is in 12,5 jaar tijd meer dan verviervoudigd. Ook het aantal medewerkers is gestaag gegroeid van 25 in 2010 naar 67 in 2022. De jas werd in 2017 veel te klein; er is toen gekozen de naastgelegen meubelhal over te nemen en qua bouw bij de fabriek te betrekken.

De specialiteiten van OPI zijn het produceren van LDPE* (Low Density PolyEthyleen) en HDPE** (High Density PolyEthyleen) folies. Bekende toepassingen zijn vleesverpakkingen, vellen, hoezen, zakken,  afvalzakken en waszakken. Bedrukte afvalzakken en waszakken maakt het bedrijf via een efficiënte techniek met moderne en snelle machines, waarbij de folie in één procesgang geproduceerd, bedrukt en afgewerkt wordt. Dit in een blend van reukloos regeneraat van Post Industrial en Post Consumer Waste (huishoudelijk afval)

Verpakkingsproducent luistert jubileum op met Goede Doelen Actie

Goede Doelen Actie

Directeur Rick de Jonge blikt met een trots gevoel terug: “Met name de acties die we nemen op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben aan de groei bijgedragen. In dehuidige wereld is het leveren van alléén een technisch, deugdelijk product geen garantie meer tot continuïteit van de onderneming. Daarnaast zetten wij onze focus voor doorontwikkeling van gerecycled, biobased en biologisch afbreekbare folie verder door. Goede én duurzame producten ontwikkel je samen! Die manier van werken willen we verder uitbouwen in een tijd waarin de economie door duurzame transitie mee gaat helpen aan een beter klimaat.”

Inzenden

Bent u werkzaam voor een goed doel of weet u een goed doel dat actief is binnen de Gemeente Ooststellingwerf, dat een financiële ondersteuning goed kan gebruiken? U kunt het goede doel met daarbij een motivatie indienen via het emailadres: info@opi-plastics.nl. Inzenden kan tot uiterlijk 14 december 2022. Voorwaarde is dat het goede doel een maatschappelijk en regionaal doeleinde heeft en niet uit een individueel persoon bestaat. Alle medewerkers van OPI brengen over de ingestuurde goede doelen hun stem uit. Op basis van het aantal stemmen per inzending worden drie initiatieven gesteund, waarbij de prijzen verdeeld worden over het hoogste aantal stemmen per project. De cheques worden in 2023 via een officiële uitreiking overhandigd aan de drie winnende goede doelen.

Jaar Mijlpaal
2010 17 mei start OPI als onderdeel van de OPACKGroup
2011 verdubbeling orderportefeuille binnen één jaar
2011 uitbreiding met nieuwe sealmachine
2012 overname en integratie Conpax Druten
2012 bouw nieuwe extrusiehal
2013 nieuwe extruder
2015 tweede nieuwe extruder
2017 uitbreiding locatie door overname naastgelegen bedrijfspand
2017 inrichting compleet nieuwe kantoor
2018 nieuwe sealmachine – hoeklas
2020 vervang LDPE lijn met hogere productie en nieuwe HDPE lijn met 2 nieuwe extruders
2022 nieuwe bodemsealmachine

Markten & producten

  • VVG (vlees-vis-gevogelte) > (Food) kratzakken, vellen hoezen
  • Zuivel > HDPE boterfolie
  • Food algemeen > automatenbuis voor bag in box systeem, stiftzakken
  • AGF (aardappelen-groente-fruit) > komkommer-, broccoli-, ijsbergslakrimpfolie
  • Schoonmaakbranche > zakken kokerloos op rol
  • Industrie > folie, buis, zakken, vellen en hoezen
  • tijdschriften > magazine folie
Vorige artikel OPACKGROUP pakt goud met Ecovadis certificering
Volgende artikel Oerlemans Packaging Group trots op Ecovadis zilver certificaat